сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Какво правят минералите за човешкото тяло?

Какво правят минералите за човешкото тяло?

Без минерали клетките ни няма да могат да функционират правилно - a без правилно функциониращи клетки, ще бъдем по уязвими за нараняване.

Минералите са неорганични вещества, които естествено се срещат във водата, скалите и почвите и се „промъкват” в растителния и животинския свят.

Скалите и почвите не са на препоръчителната дневна консумация, но можем да получим това, от което се нуждаем, като ядем растителна храна и месо от животни, които също ядат растения.Минералите не могат да се произвеждат от тялото ни, така че трябва да ги получим от здравословна диета, пълна с храни богати на минерали, като трябва да сме нащрек за 10 основни минерала - калций, йод, желязо, магнезий, манган, фосфор, калий, селен, натрий и цинк.Те играят съответните си роли, допринасяйки за здравословното състояние на ума и тялото, като изпълняват задължения, като например да ни помагат да запазим сърцето си здраво, за да изградим здрави кости и за да стимулираме мисловната си дейност.
 
Има и микро-минерали, по-често наричани „следи от минерали”. Те идват в по-малки количества, но въпреки това са необходими за правилното функциониране на нашите органи. Те включват бор, хром, кобалт, мед, германий, литий, молибден, рубидий, силиций и ванадий.Списъкът може да звучи като строителни материали за построяването на къща, въпреки че може да е валидна аналогия при описването на това, което е важно да се направи и за човешкото тяло.


 
Калций е един от основните минерали в нашето тяло, съединявайки се с фосфор и магнезий, за да помогне за изграждането и запазването на силни и здрави зъби, като същевременно дава на нашите кости сила и плътност.Тези минерали действат постоянно на костите ни - те се възприемат и реформират от нашите тела.Недостигът на калций, причинен от заболяване или лошо хранене, благоприятствано от лошите хранителни навици, може да доведе до остеопороза, дегенеративно състояние, което прави нашите кости крехки и по-малко издръжливи.Фулвиновите минерали доставят фулвинова киселина, която е важна природна органична киселина, която трудно може да бъде получена от богат хранителен режим.Обобщаване на ползите от минералите
 
От многото роли, които минералите изпълняват в тялото ни, тук са някои от по-значимите:
 
СкелетнаВече знаем, че няколко минерала - главният калций сред тях - участват в изграждането и поддържането на костите и зъбите ни. Добрите източници включват мляко и други млечни продукти, както и зеленолистни зеленчуци и консервирани риби.
 
Имунна системаНяколко минерала са включени в протекцията на имунната ни система. Тя помага на тялото ни да се предпазва от инфекции, като същевременно работи за лекуване на рани и възстановяване на клетките.Цинкът може да се открие в месото и бобовите растения. Калцият и селен също играят роли тук.
 
Нервна и мускулна функция

Това е мястото, където калият заема главна роля - калият, който можете да намерите, разбира се, в бананите, както и  фурми, домати, зеленолистни зеленчуци, цитрусови плодове и бобови растения като леща и грах.Калият помага за регулиране на водния баланс в клетките на нервите и мускулите, което позволява на нервите да генерират импулси за движенията на тялото и мускулите да се свиват и отпускат. 
Ензими
Те просто няма да работят без минерали, а клетките не могат да функционират без ензими - това е мястото, където получаваме своята жизненост.


 
Зарастване на тъканите

Нашите мускули са свързани с костите в ставите чрез свързващи тъкани, известни като сухожилия и връзки. Минералите, които работят съвместно с витамини, могат да помогнат за „ремонта” на уврежданията и да намалят възпалението на тези тъкани.


 
рН баланс

 Минералите играят жизненоважна роля в поддържането на подходящ баланс между киселинността и алкалността в кръвта ни, като прочитането на скалата от 0 до 14 - 7,4 - леко алкална - се счита за оптимална.Производство на енергия

 Кислородът е предпоставка за производство на енергия и зависи от червените кръвни клетки да пренасят кислород към всичките ни останали клетки, където може да се генерира енергия. Точно тук идва главната роля на желязото в тялото ни.Недостатъчното количество желязо в кръвта ни може да доведе до анемия, изтощение на умора и слабост.

Минералите са количествено определени


 
Има повече от 100 минерала, които се използват от нашите тела - 103 от тях, за да бъдем точни, съставят около 4% от нашите тела. Повечето от необходимите минерали излизат от почвата, но това може да се превърне в проблем.

Изследване, направено през 90-те години, показва, че почвите в Америка обикновено съдържат 86% по-малко минерали, отколкото в края на 19 век.Тази загуба се дължи на фактори като използването на синтетични торове и селскостопанска практика, известна като „монопорпинг”, при която една култура се отглежда на един и същ парцел година след година, вместо да се използват различни култури през растежните цикли.Това може да доведе до намаляване на разнообразието на хранителните вещества в почвата – или накратко - да навреди на почвената екология.
 
Минералният дисбаланс е описан като "епидемия", както се вижда от нарастващата честота на заболели от остеопороза в САЩ. Статистиката показва, че повече от една трета от американските жени ще бъдат диагностицирани с остеопороза понякога в живота си.Не само това - 30 милиона души на 50+ години, сега са податливи на костни фрактури, свързани с недостига на минерали в тялото им.
 
Ако ядем подходяща, балансирана храна, все още можем да получим минералите, от които се нуждаем, за да поддържаме оптимална функционалност на тялото.

Хранителните добавки са лесно достъпни, за да ни помогнат да си набавим всички необходими есенциални съставки!

Серия минерали от Natural Factors:Серия минерали от марката Amix:Серия минерали от марката Haya Labs:Серия минерали от марката Biotech USA:Серия минерали на марката Everbuild:Серия минерали от марката Scitec:Избери своя източник на здраве още ДНЕС!


СИЛА БГ Тийм!

Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Споменати продукти
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"PhD обновиха сайта си и в продуктовия им каталог лъсна чисто нов суплемент! Amino Drive е предтренировъчен продукт, който може да бъде използван през целия ден, за да поддържа постоянен приток на аминокиселини. Една доза съдържа 4 грама BCAA и 5.5 грама глутамин. Освен това продуктът съдържа DMAE – диметиламиноетанол (деанол), който можете да откриете и в други суплементи, като Neurocore. "

Реклама
Copyright © 2007 - 2020 silabg.com