сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Лесни стъпки за повече мускулна маса

Лесни стъпки за повече мускулна маса

Всяка година лятото си отива и решавате да използвате студеното време и прикритието на топлите дрехи, за да натрупате маса, за предпочитане - без излишна мазнина. Фокусът на всяка програма за "качване" е храната. Проблемът не е в количеството, а в качеството й. Започвате с повече пилешко в менюто. Добавяте му повече сирене и сос. От време на време поръчвате огромна пица. После наблюдавате как корема ви расте. Покачването на маса е лесно, когато сте се насочили към здравословна храна. Има няколко прости стъпки:
 
 
Стъпка 1 - Добавяйте калории бавно
 
Имате повече от 6 седмици, така че не бързайте. Бавно добавете калории всяка седмица според вашия прогрес. Използвайте лента, за да се измерите около кръста всяка седмица. По този начин можете да се прецени колко мазнини се насочват към средната част на тялото си. Съсредоточете се върху добавяне на около 200 до 250 калории към дневния прием. Всяка седмица, стига да сте направили значителен напредък, можете да добавите допълнителни 200 до 250 калории.

 
Забележка: Допълнителните калории се добавят към дневния прием всяка седмица. Ако консумирате 2000 калории на ден, сега те ще са 2200-2250.
 
Стъпка 2 - Продължаваме да тренираме постоянно
 
Хората са склонни да си починат малко по време на извън сезона. Биха могли да пропуснат, или премахнат напълно кардио сесиите. Това е грешно! Вашето тяло е машина, която разпознава тези признаци на по-малко необходимата енергия. Тялото съхранява по-малко храна за незабавна енергия и я складира за по-нататъшна употреба (т.е. като мазнини).


Ако намалите тренировките (тежести, кардио, или и двете), не трябва да се добавят допълнителни калории. Все още можете да качите маса по време на периода, но изчакайте 1 до 2 седмици, за да видите как тялото ви прогресира. След като сте проследили напредъка си както ви е удобно, можете да добавите допълнителни калории. Ключът е да не прекалявате с храната, ако тялото ви не се нуждае от допълнителна енергия.
 
Стъпка 3 - Не полудявайте с въглехидратите
 
Това може да изглежда като допълнение към стъпка 1, но е друг звяр. Автоматично се предполага, че извън сезона може да консумират стотици грамове въглехидрати. Това е глупаво и тялото ви ще реагира основно чрез съхраняване на тези въглехидрати като мазнини. Отново, ключът е да добавите калории бавно. Ако сте били на нисковъглехидратна диета, тялото ви ще трябва отново да се научи как да усвоява въглехидрати правилно. Тялото се адаптира доста бързо и това се отнася за приема на въглехидрати (особено при преминаване от ниски въглехидрати до по-високи въглехидрати). Така че добавянето на въглехидрати твърде бързо ще ви остави подут, уморен, и омазнен.

 
Това са три прости стъпки за ограничаване на мазнините по време на периода за маса. Ако изглежда просто, вие сте на прав път. Не забравяйте, че нищо не може да направи живота по-лесен, по време на плажен сезон от поддържане на добра физика в останалото време.
 
Сила БГ Тийм
Допълни диетата! Изгради по-силни мускули:
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Надяваме се с версия 3.0 да сме подобрили условията за пазаруване, които Сила БГ Ви предоставя, и да сме постигнали още по-качествено потребителско изживяване. Гордеем се със сайта и нямаме търпение да чуем мнението Ви за новия дизайн. Пишете ни на [email protected] или на facebook.com/sila.bg"

Реклама
Copyright © 2007 - 2023 silabg.com