сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Най-важното за HMB

Най-важното за HMB

HMB добавките са много популярни в бодибилдинга от началото на 90-те години. Някои културисти са постигали с HMB отлични резултати. Но въпреки това през последните години повечето трениращи знаят много малко за това как работи  HMB и ролята му в организма.
 
Какво е HMB?
HMB или Бета-хидрокси бета-метилбутират е вторичен продукт на аминокиселината леуцин. Поради това е нейн метаболит. HMB се произвежда в тялото ни от протеините в нашата диета и се консумира в малки количества от храните, които ядем.
 
Какви ползи имат HMB добавките?
HMB помага за натрупване на мускулна маса чрез свеждане до минимум размера на мускулите, който се разгражда след тренировка. Може да получите следните предимства:
 
  • Покачване на чиста мускулна маса
  • Предпазване от мускулен катаболизъм
  • Ускоряване на мускулното възстановяване
  • Намаляне на телесните мазнини
  • Намаляне на нивата на холестерола в кръвта
  • Увеличаване на издръжливостта
 
Как работят HMB добавките?
HMB добавки помагат да се забави протеолизата - естественият процес на разграждане на мускулната тъкан, който се случва след интензивна физическа дейност (тренировка, в този случай). Приемът на HMB дава на тялото челен старт на възстановяването на мускулите чрез свеждане до минимум на 
разграждането им и деградацията на протеини след тренировка. Това означава, че тялото остава в анаболно състояние за по-дълго и има възможност за повече мускулен растеж.

HMB е изпробван за първи път от Университета на щата Айова с едър рогат добитък. Техните тестове са установили, че с HMB добавки те произвеждат повече мускулна тъкан и по-малко телесни мазнини. Проучвания са извършени и върху хора с едни и същи резултати. Учените тествали 40 мъже, които са тренирали в продължение на 4 седмици и е установено, че мъжете, които приемали 3 грама HMB на ден развили повече мускули и загубили повече мазнини, отколкото мъжете, които тренират без HMB.
 
HMB има ли някакви странични ефекти?
Девет отделни проучвания разкриват само положителни ефекти над мускулите, мазнините в тялото, кръвното налягане и холестерола.
 
Може ли HMB да се приема с други добавки?
HMB добавките често се комбинират със суроватъчен протеин, глутамин, креатин и въглехидрати. HMB с други добавки действително ще има положителен ефект. Например креатинът ще ви даде повече сила да тренирате по-тежко, а HMB ще сведе до минимум увреждането на мускулите и времето за възстановяване.

 
Колко HMB Трябва да приемате?
Подобно на много други добавки за изграждане на мускулите препоръчителната доза HMB зависи от телесното ви тегло. Като общо правило за хора с тегло до 60кг, 2 грама на ден трябва да са достатъчни. За хора с тегло над 60кг се препоръчва доза от 4 грама на ден. Трябва да взимате само по 1 грам в даден момент, така че ако сте над 60кг, взимайте по 1 грам 4 пъти на ден.
 
Колко време отнема HMB да "сработи"?
Осезаемо увеличаване на силата и мускулната маса може да се види в рамките на 2-4 седмици.Сила БГ Тийм
Препоръчани продукти с HMB
36
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Изглежда и Muscle Pharm ще се опитат да подлеят вода на вездесъщия Animal Pak, както Optimum Nutrition и Pharma Freak напоследък. Снимки на новите суплементи обаче няма в мрежата и не успяхме да ви покажем как ще изглеждат. "

Реклама
Copyright © 2007 - 2020 silabg.com