сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Регулирайте холестерола с мазнини от гугул

Регулирайте холестерола с мазнини от гугул

Мазнините от гугул са дериват от растението гугул, още познато като Комифора Мукул. Те съдържат активни съставки, наречени гугулстерони. Гугулът се използва в Индийската народна медицина от стотици, а може би и хиляди години. 
 
Какво е неговото предназначение? 
 
Гугулът е най-популярен заради своя ефект върху холестерола и нивата на триглицеридите. Използван е за намаляване на нивата на общия холестерол и повишаване на HDL (добрия холестерол). Гугулът е предписван и препоръчван в програми за отслабване и загуба на мазнини. Растението стимулира тиреоидната жлеза да произвежда повече тиреоидни хормони. Нивата на тиреоидните хормони и тяхното производство са често занижени или подтиснати поради наличието на недостиг на определени хранителни вещества и микронутриенти. Част от тези подтисници на тиреоидните хормони са ниският калориен прием, определени заболявания и още няколко други фактора. 

Гугулът и щитовидната жлеза
 
„Бавна” щитовидна жлеза често е причина за притеснение за хората, опитващи се  да намалят нивото на подкожните мазнини. 
„Бавната” щитовидна жлеза или хипотиреоидизъм, биха направили раздялата с подкожните мазнини много трудна за хората, които се опитват да намалят теглото си или да го запазят веднъж изгубили мазнините. Има установени много здравословни рискове, свързани с понижената функция на щитовидната жлеза – гугул може би е способен да помогне в борбата с тези проблеми. Различните производители продават гугула като начин за възможно повишаване и ускоряване на тиреоидната активност, което води до поддържане на по-висок метаболизъм и подобрява загубата на мазнини.
 
Какво имат да ни кажат изследванията?
 
Основно изследванията са съсредоточени върху способността на гугула да намалява нивата на лошия холестерол. Изследванията върху животни и хора достигат до заключението, че гугула е по-добър от доста лекарства, предписвани за редуциране на нивата на холестерол.
 
Точният механизъм по който гугула постига ефекта за намаляване на холестерола все още не е напълно изяснен. Изследователите смятат, че  може би е свързан със способността на растението да подобрява функцията на щитовидната жлеза.

Едно скорошно изследване върху мишки предполага, че гугулът намалява нивата на холестерол, като проявява свойства на антиоксидант за FXR - хормонален рецептор който се активира от  жлъчните киселини. Това му свойство води учените до заключението, че гугулът се явява инхибитор на този FXR рецептор който е отговорен за свойството му да намалява холестерола. Ясно е че гугул има многостранно действие. 

 
Като пример, изследванията показват, че намаляването на активността на мазнините от гугул води до повишаване на Лошия холестерол при хора със завишен такъв които намаляват приема на гугул. Някои от изследванията пък показват, че той инхибира определени ензими, въвлечени в складирането на холестерола и активността на жлъчната киселина. Други интересни изследвания предполагат, че гугулът има защитна функция върху сърдечната тъкан, дори се смята, че подпомага борбата с акне. 

Прием
 
За хората за които мазнините от гугул представляват интерес в тяхната борба с холестерола и излишните подкожни мазнини – препоръчителната дневна доза варира около 50-75мг, разпределени в няколко приема. До момента не са известни странични ефекти, свързани с приема на такава дневна доза. Както и да е, имайте предвид, че всяко растение или хапче имащо потенциала да активира дейността на щитовидната жлеза може да навреди на някои хора. Например, ако човек има клиничен хипотиреоидизъм и е лекуван със синтетични лекарства, допълнителния прием на гугул може да допринесе за развитието на негативни взаимодействия с лекарствата. 

 
Най-добре е хората, които използват синтетични лекарства за щитовидната жлеза да избягват приема на продукти от гугул или да се консултират с медицинско лице за да установят точната доза гугул която е необходима. За хора, които не са на синтетични лекарства няма противопоказания да се възползват от това растение. Ние препоръчваме да приемате мазнините от гугул циклично 6-8 седмици, последвани от 2-4 седмици почивка. 

Сила БГ Тийм
Препоръчани продукти с гугул
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Една от тези билки е Трибулус Терестрис или още известна като Бабини зъби,по естествен път увеличава и подобрява собственото производство на тестостерон.Също така притежава и други невероятни качества - например гърците са я използвали като диуретик и за подобряване на общото самочувствие, а пък китайците са я използвали срещу чернодробни, бъбречни и сърдечно-съдови заболявания."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com