сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Седемте "смъртни" коктейли

Седемте "смъртни" коктейли

Да ви кажем, че пиенето е вредно е като да ви кажем, че водата е мокра. Но докато водата не може да стане по-мокра, то пиенето може да става все по-вредно и по-вредно. И все пак, ако не обръщате по някое коктейлче навън в летните месеци и не се готвите за състезание, май нещо сте "сдухали". Момчетата от сайта Gizmodo са подготвили уникален списък със седемте най-вредни за здравето и фигурата ви коктейли. Вижте кои са те и се научете да заобикаляте тези седем смъртни гряха в чаша!
 
Мъдслайд
Съдържание: водка, Калуа, Бейлис, крем или сладолед
 
Мъдслайд е нещо като млечен шейк, подсилен с водка. Сместа от два вида ликьор и крем/сладолед с високо съдържание на наситени мазнини и холестерол ще ви награди със 755 калории, 32 грама мазнини (20г наситени) и 80 грама захар. Това е един от най-сладките начини за самоубийство!

 
Студен чай Лонг Айлънд
Съдържание: водка, текила ром, джин, трипъл сек, суийт енд сауър микс, кола
 
"Щом е чай, значи е здравословно!" - мислите си, докато самият Дявол ви се смее в лицето от изпотената чаша с Лонг Айлънд. Разнообразието от концентрати, които напитката съдържа, избутва калорийното й съдържание до цели 780 калории, а поемането на всички видове алкохол наведнъж цапардосва организма ви като бързия влак за Бургас и ви дехидратира за отрицателно време. А разреждането с Кока-Кола само утежнява положението, добавяйки още захар. Миксът суийт енд сауър и кока-колата имат и високо съдържание на фруктозен сироп.

 
Бърбън, "облагороден" с бекон
Съдържание: бърбън, бекон
 
Гениалният човешки ум е измислил как да придаде изтънчения вкус на пушено свинско на американското кехлибарено злато. В буркан с уиски се поставя препечен бекон, който престоява вътре 36 часа. После се изважда, а бърбънът и отложилото се от месото се замразява, лойта се сгъстява, размразява се, прецежда се през хартиен филтър за кафе и отново се замразява, докато не е останала никаква мазнина - само благородно уиски с аромат на бекон. Към това получавате за "армаган" и всички нитрати, използвани като консерванти за месото, превърнати от топлинната обработка в нитрозамини, които са канцерогени. 

 
Подсладени малцови напитки
Съдържание: малц, спирт, подсладител
 
Това са всички онези парти питиета в бутилка от 330мл като Smirnoff Ice. Използването на малц ги прави близки братовчеди на бирата, но проблемът не е в това, а в мощното подслаждане, което им "удрят" производителите. Една бутилка от питието Mike's Hard Lemonade (220 калории) съдържа над 30 грама захар. Smirnoff Ice (228 калории) не съдържа захар, но има изкуствени подсладители. Ако ще пиете, по-добре си сипете чисто, отколкото тези "сиропчета".

 
Пина Колада
Съдържание: ром, кокосов крем, кокосово мляко, сок от ананас, натрошен лед

От гледна точка на калориите дали ще пиете ром, джин или уиски няма особено значение. В случая обаче си имаме дебела работа с кокосов крем. 100 грама, колкото има в коктейла, съдържат 330 калории почти само мазнини. Обърнете две-три пинаколади и ще се заредите с калории за днес и утре. Освен това нискокачествените кокосови мазнини обикновено се обработват с тежки разтворители, за да се извлекат максимално бързо, което оставя следи от вредни вещества. Сокът от ананас добавя и нездравословно количество захар. Една Пина Колада, приготвена по учебник, съдържа 650 калории - повече от добрия стар Биг Мак (576 калории)!


 
Яйчен грог
Съдържание: бренди, сметана, яйца, мляко, захар, подправки

Яйца, сметана, захар, мляко - нещата не отиват на добре, нали? Една чаша съдържа 367мг холестерол - 122% от препоръчителната дневна доза. Добавете още 13 грама мазнини и захар според рецептата. Грогът е достоен претендент за мястото на мъдслайда.

 
Домашен алкохол
 
Домашната скоросмъртница на Танас от махалата може да се окаже истински смъртоносна. В интерес на истината българите си имаме железни традиции при варенето на ракия и ако майсторът си знае работата, всяка капка е чиста като сълза. Но провинциалните американци обожават да си сглобяват домашни дестилатори от всевъзможни боклуци, като радиатори за коли, например, и да си дестилират нелегално концентриран алкохол. Ако не е добре пречистен, той направо може да ви ослепи.

 
Използвайте този списък, за да се ориентирате кои питиета и коктейли имат потенциала да ви навредят. Помислете два пъти, ако коктейлът има за основа газирана напитка или ви напомня по състав на гореизброените вкусотии. Пожелаваме ви много настроение и емоции през лятото!
 
Сила БГ Тийм
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Приемът на карнитин ускорява метаболизма (количеството енергия, което призвеждате и калориите, които използвате, за да го произведете), което пък е предпоставка за повече изгорени калории всеки ден и липса на калорийни излишъци."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com