сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Стволови клетки - това ли е отговорът?

Стволови клетки - това ли е отговорът?

В последно време все по-често се говори за стволови клетки. Постоянно четем в пресата заглавия от типа на: „Отварят банка за стволови клетки” или „Болни очакват дарени стволови клетки” и така нататък, за голяма част от хората това са просто заглавия от вестника...

Мнозина от нас често пренебрегват подобни статии, тъй като е далеч по-забавно да се поровим в личния живот на знаменитостите.
Mоже би, точно в една такава статия се крие отговора на въпроса, който занимава голяма част от фитнес любителите и търсачите на ключа към голямата мускулна маса.Ако вие сте един от тях, не пренебрегвайте тази статия, останете с нас до края.
Може би у вас вече възниква въпроса – как.

Как тези стволови клетки ще ми помогнат да покача мускулна маса?
За да дадем отговор на този въпрос е необходимо първо да отговорим на въпроса – какво.

Какво са стволови клетки и какво ги прави толкова важни?
Стволовите клетки имт забележителен потенциал да се развиват в много различни видове клетки в тялото. В много тъкани стволовите клетки служат, като система за вътрешен ремонт. Когато се делят стволовите клетки имат потенциал да останат стволови клетки или да се превърнат в друг вид клетки с по-специализирани функции, както например мускулни клетки, червени кръвни клетки или клетки на мозъка. Стволовите клетки се отличават от останалите видове клетки по две основни характеристики.

Първо те са неспециализирани клетки, способни да се самообновяват чрез делене. Второ, при определени физиологични или експериментални условия могат да се превърнат в тъкан или специализирани клетки на даден орган. В някои органи, като например червата и костния мозък редовно се образуват стволови клетки необходими за ремонт и подмяна на износени или повредени тъкани. В други органи, като панкреас (задстомашната жлеза) и сърцето стволови клетки се развиват само при специлни условия.Изследванията на стволовите клетки датират от 1981г.
Те са важни за живите организми поради много пичини. При петия ден от ембрионалното развитие в плодът наречен -  бластоцист, клетките дават начало на формирането на новия организъм, включително всички от многото специализирани видове клетки и органи, като например – сърцето, кожата, белите дробове и други тъкани. В някои формирани вече тъкани, като костен мозък и мускулите, малки популации от възрастни стволови клетки генерират обновяването на клетки загубени от нормалното износване или в следствие на нараняване и болест.

Като се имат предвид техните уникални регенеративни способности, стволовите клети предлагат нови възможности за лечение на заболявания като диабет и сърдечно съдови заболявания. Въпреки това в необходимо да бъдат извършени още много изследвания докато учените съумеят правилно и безопастно да прилагат клетъчно-регенеративното лечение.
Стволовите клетки, имайки възможността да се диференцират в специфични видове клетки, предлагат възможност за обновяем източник на резервна тъкан при различни наранявания.

Именно тази способност за регенериране на стволовите клетки лежи в основата на една нова теория за мускилната хипертрофия. Според множество изследвания и проучвания в резултат на тренировката с тежести, като следствие на нантоварването в мускилните клетки се получават така наречените – мускулни микротравми – или както много некомпетентни автори ги наричат „мускулни разкъсвания”. Въз основа на една от главните функции на стволовите клетки, а именно регенерирането на увредени клетки в тялото можем да предполагаме, че именно те са виновниците за нарастването на мускулатурата вследствие на тренировките с тежести. Тренирайки ние нанасяме така наречените – микротравми – на мускулните клетки, които тялото отчита като нараняване в следствие на което стволовите клетки се активират и се насочват, към „мястото на събитието”. С помощта на хранителните вещества, които поглъщаме (белтъчини, мазнини и въглехидрати) и с любезното съдействие на стволовите клетки наранените мускулни влакна се възстановяват и дори превъстановяват подготвяйки се за следващото натоварване.  Всичко това изглежда многообещаващо и си струва човек да се замисли. дали пък няма друг път към голямата мускулна маса. път, който не минава през анаболните стероиди!?

Ако сметнете, че си заслужава да потърсите резултати в натрупването на мускулна маса, с помоща на стволовите клетки не е необходимо да търсите донор или да си правите трансплантация. Както често пъти се оказва отговорът е вътре в нас. Докато човек е жив, той постоянно произвежда стволови клетки необходими за обновяването на тъканите и възстановяване от различни болести и травми. Следвайки логичесткото мислене възниква въпроса, как да накараме тялото си да произвежда повече стволови клетки. Във възрастния организъм главните „фабрики” за стволови клетки са червата и костния мозък,следователно, там трябва да се търси ключа към успеха. Главен фактор за пълноценното функциониране на стомашно чревния тракт са така наречените – Пробиотици.

Повечето учени дефинират пробиотиците като „живи микробни хранителни добавки, които влияят полезно и благотворно на човека, подобрявайки и оздравявайки вътрешния микробен баланс“. Въздействието на пробиотичните бактерии е изключително трудно да се обясни само чрез сега известните научни данни и наблюдения, вземайки под внимание наличието на милиарди бактерии в бактериалната екосистема на човека. Независимо от това, тяхното влияние върху човешката физиология е огромно и продължава да бъде обект на все повече наблюдения и нови научни факти. Все по-голямо научно и практическо внимание се отделя на тази "невидима" екосистема, която определя състоянието на болест и здраве при хората и при останалите живи системи.

Според известните изследователи на проблема
пробиотичните бактерии оказват въздействие върху организма, като директно се колонизират върху интестиналната мукоза на червата и започват да произвеждат жизнено важни ензими и клетъчни биопродукти. Проучванията показват, че тази колонизация продължава до 10-15 дни и след това те се отмиват по естествен начин.

Някои от полезните деиствия на пробиотиците са :
Антитуморен ефект на дебелото черво - Антимутагенна активност; Променя про-канцерогенната активност на колонизираните микроби; Стимулира имунната функция; Влияе на концентрацията на жлъчни соли;  Свръхрастеж в тънките черва - Лактобацилите влияят на активността на свръхрастежа, като намаляват токсичните метаболити и антибактериалните характеристики  

Сърдечни заболявания - Асимилация на холестерол от бактериалните клетки; Антиокислителен ефект; Променя хидролазната ензимна активност;  

Алергии - Предпазва от транслокация на антигени в кръвния поток;  

Модулиране на имунната система  
Устойчивост към вътрешни патогени - Спомагателен ефект, продукция на антитела; системен имунен ефект; устойчивост към колонизации; Редица други проучвания показват, че освен посочените ефекти, пробиотиците произвеждат и редица ензими: protease, amylase, lipase, cellulase и т.н., витамините В1, В2, В6, В12 и други. Те синтезират също аминокиселини, включително и такива, които човешкият организъм не може сам да произведе. Засилват още усвояването от организма на електролити и микроелементи. Досега не са установени контраиндикации за използването им. Не са установени странични и токсични ефекти.

Дори да не сте тръгнали, по петите на големите мускули, приемът на пробиотици значително може да подобри вашето здравословно състояние и да допринесе за правилното функциониране на чревната флора.

За тези от вас, които са прочели статията внимателно вече е ясно, че стволовите клетки са основен фактор на имунната система в човешкото тяло. Точно така досетихте се!
По-силната имунна система освен всички останали предимства, значи и по-активни стволови клетки.

Тогава възниква въпроса - как да засилим имунитета си?
Отговорът на този въпрос природата ни е дала още преди милиони години. Тя ни е дарила с безброй блага от които можем да се възползваме, като например – пчелен прашец, ехинацеячесън, спирулина и още куп други. Към тази група натурални антиоксиданти и естествени антибиотици спадат също: жен-шен и алое вера

На вашето внимание фирмата EST предлага една уникална разработка на продукт с подобна насоченост:Вече имаме отговора на въпроса как да се възползваме от стволовите клети и да извлечем максимална полза от тях в борбата за мускулна маса. Много важно е да се отбележи, че ако се впуснете в това приключение е необходимо да бъдете в абсолютно физическо здраве, тъй като само тогава вашите стволови клетки ще се насочат към мускулатурата, вместо да се ангажират с регенерирането на увредени в следствие на заболяване или наранявания тъкани и системи.

От къде да си набавим всички тези билки и вещества?
За щастие отговорът на този въпрос е пред очите ви.
В каталога на http://www.silabg.comможе да намерите всичи тези натурални „анаболи”. Възползвайте се от богатото разнообразие на производители, разфасофки и цени. По-изобретателните от вас могат да добавят нещо допълнително, към този естествен „бустер” на стволотите клетки, а онези  които незнаят как да подходят, към въпроса са добре дошли в нашите представителни магазини в гр. София– Ул. Г.С. Раковски 176 – партер или в гр. Варна Ул. Л.Каравелов 21 – партер, там нашия екип, ще ви даде професионална консултация и ще ви насочи към подходящия за вас избор.
Препоръчани продукти за покачване на мускулна маса
97
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2017-02-16 | 15:13:04
http://www.future-health.bg/
Още едно страхотно приложение на стволовите клетки
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Последните изследвания обаче показват, че въпреки по-бавното си усвояване, приеман след тренировка казеинът увеличава протеиновия синтез (процесът, който води до мускулен растеж) по същия начин както и суроватката. Ето защо комбинацията от казеин и суроватъчен протеин след тренировка води до по-добри резултати, отколкото ако се използва само един от тях."

Реклама
Copyright © 2007 - 2020 silabg.com