сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Сутрешна тренировка - съвети

Сутрешна тренировка - съвети

 
Тренировката сутрин рано на гладно е ефективна, в случай че искаш да се отървеш от излишното тегло, да подобриш фитнес нивото си и издръжливостта си. Много подходяща през лятото, защото избягваш горещите часове от деня. Може в началото да ти е трудно, затова спазвай следващите съвети, които да ти помогнат да се събудиш рано, да се подготвиш и да дадеш най-доброто от себе си в сутрешната тренировка.
 
Ставане рано сутрин, но как?
 
Приготви се за ранното ставане от вечерта. Планирането е ключов елемент за постигането на успех във всяка сфера от живота, включително и фитнеса. Преди да си легнеш вечер подготви всичко необходимо за сутришните упражнения - спортни дрехи, обувки и всичко, което ти е необходимо при тренировка. Това ще ти даде време на сутринта да се концентрираш върху упражнения и да им се насладиш.
 
Осигури си достатъчно пълноценен сън и почивка. Ако не го направиш, гарантирано това ще се отрази на представянето ти, а липсата на ентусиазъм и умората ще окажат въздействие върху целия ти ден. Безсънието води до ниска продуктивност. Стреми се да спиш поне 8 часа без прекъсване през нощта и ще постигнеш отлични резултати в сутришните серии упражнения. Ще е чудесно, ако можеш да си осигуриш кратка следобедна дрямка за допълнително възстановяване.

 
Колкото да сутрешната аларма, много хора преди да се събудят натискат бутона за изключване несъзнателно. Стани от леглото колкото се може по-бързо, щом чуеш звънеца на алармата. Един трик е да оставиш часовника или телефона си далеч от леглото, така ще се наложи да станеш от леглото, ако искаш да спреш алармата. След това не се връщай в леглото, в последствие ще съжаляваш.
 
Пий вода! 
 
След като тялото си е почивало 7-8 часа, то е доста дехидратирано. Да спортуваш без да си се хидратирал води до замайване и преждевременна умора. Ето защо веднага щом станеш, изпий поне 2 чаши с вода. По време на тренировка също си осигури достатъчно вода.

 
Тренировка сутрин на гладно?
 
Спорен въпрос. Все пак, ако закусваш нека да е лека закуска, 15-20 минути преди тренировката. Например: банан, фъстъчено масло, енергиен десерт или друга храна, която да засили метаболизма и да осигури енергия за фитнеса, без да причини проблеми.
 
Това са няколко елементарни стратегии, които ще подобрят програмата за трениране рано сутрин. Какви са твоите трикове? Кое време от денонощието предпочиташ за тежки тренировки?
 
 
Препоръчани продукти за твоя тренировъчен режим
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2015-06-04 | 18:51:51
Христо Димитров
Аз лично тренирам сутрин между 8.00 и 9.00 защото тогава имам свободно време. За избягване на катаболните процеси сутрин задължително приемам аминокиселини след ставане, комплексни, както и някакви въглехидрати заради самата тренировка. Варианти за въглехидрати има много. Пробвал съм и без тях, но се чувствам една идея по-немощен и затова не ги пропускам. Нямам време за по-сносна закуска, защото времето от ставане до тренировката ми не е голямо и не искам да ми "тежи" храната. След тренировката приемам нова доза аминокиселини и протеин. Малко трудно е в началото с тези сутрешни тренировки,но постепенно организма свиква и даже е приятно впоследствие, чувстваш се цял ден превъзходно.
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Преминавайте към следващото упражнение, докато тренирате с тежести, без да правите почивка. Заложете на по-леки тежести, за да не се проснете на пода и включете упражнения като клекове с подскок, напади и лицеви опори с пляскане на длани. Ще развиете страхотна сила и рефлекси и ще увеличите сърдечната честота, което ще ви постави в зоната на горене на мазнини."

Реклама
Copyright © 2007 - 2022 silabg.com