сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Джей Кътлър - тренировъчни съвети.

Джей Кътлър - тренировъчни съвети.

Джей Кътлър (Jay Cutler) е професионален американски културист и един от най-добрите - той печели 4 пъти титлата Мистър Олимпия. Роден на 3 август 1973 в град Уорчестър, Масачузетс. Висок е 176.5 см. Състезателно му тегло 118 кг, а извън сезона на състезанията тежи 127 кг. И за да сме още по-конкретни мерките му са ръце: 57.2 см, бедра: 76.2 см, прасци: 48.3 см, талия: 91.4 см. Своята физика Джей започва да развива още на 11, когато започва да помага в бизнеса на брат си свързан с бетонови конструкции. С бодибилдинг реално започва на 18 години, след като завършва колеж със специалност по наказателно правосъдие.

Джей Кътлър прави големи тренировки по два пъти на ден. Ето как протича един ден на големия Джей:
 
4:30 - Високо интензивна кардио тренировка

5:30 - Хранене - Яйчни белтъци, овесени ядки.

6:30-7:30 - Сутрешна тренировка.

7:30 - След тренировка приема BCAA (верижно-разклонени аминокиселини). 

7:45 - Хранене - овесени ядки, шейк със суроватъчен протеин, плод.

8:00 - 12:00 - Бизнес, слънчеви бани, солариум, почивка.

12:00 - Хранене - риба, зеленчуци, ориз.

13:30 - 14:30 Следобедна тренировка.

14:30 След тренировка консумира верижно разклонени аминокиселини и в предсъстезателен период прави сауна.

15:00 - Хранене - овесени ядки, шейк със суроватъчен протеин и плодове.

15:30 - 18:30  Бизнес, почивка.

18:30 - Хранене - риба или скариди, зеленчуци.

19:00 - 21:00 - Почива заедно със съпругата си Кери.

21:00 -  Хранене - шейк със суроватъчен протеин.

21:15 - Сън.
 


Тренировъчни съвети
 
Двуразовата тренировка на Джей Кътлър е твърде тежка дори за професионалните културисти. Ако вие намерите време и сили да я изпълните, внимавайте да не претренирате. Винаги можете да приложите и тренировъчните принципи на Джей към вашата фитнес програма. Ето ги и тях:
 
1. Намалете обема - Намалете броя на сериите и от двуразова преминете към едноразова тренировка. Тренирате веднъж дневно от 3 до 5 пъти седмично, в зависимост от нивото ви на подготовка, като правите не повече от 16 серии за големите мускулни групи, като краката и 12 серии за малките, като трицепса. За големите мускулни групи правете по 4 упражнения, а за малките по 3.
 
2. Максимално разнообразие - Атакувайте всяка мускулна група от различни ъгли. Включете в програмата си такива упражнения като напади, пулоувър и повдигане на раменете за трапец с щанга зад гърба.
 
3. Не подценявайте нищо - Джей Кътлър не подценява нито една мускулна група, включително коремната преса, предмишниците, задната група на бедрото и кръста. Правете същото и вие!
 
4. Стречинг - Направете стречинга основна и задължителна част от всяка тренировка. Правете стречинг преди, по-време и след тренировката.
 
5. Почивай и се храни, за да растеш - Не тренирайте никоя мускулна група освен коремната преса повече от веднъж на 5 дни. Хранете се с много въглехидрати, средно количество протеин и по-малко, а не никакви мазнини през цялата година.


 
СИЛА БГ Тиим
Препоръчани продукти за твоята тренировка
42
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"От гинко билоба могат да се извлекат над 40 съставки, но само две от тях имат полезен ефект върху хората - флавоноиди (като куерценин и рутин) и терпеноиди, със силни антиооксидантни свойства, неутрализиращи вредното действие на свободните радикали. Първите предпазват нервите, сърдечните мускули и кръвоносните съдове, а вторите разширяват кръвоносните съдове и така подобряват кръвообръщението."

Реклама
Copyright © 2007 - 2020 silabg.com