сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Фитнеса и забързаното ежедневие

Фитнеса и забързаното ежедневие

 
Ако се чудиш как да съчетаеш тренировките в залата с останалите задачи, които те преледват ежедневно, не се отчайвай. Противно на всеобщото мнение, не е необходимо да прекарваш часове във фитнеса, за да постигнеш резултати. Не е необходимо да пренебрегваш любимите си хора или да съкращаваш времето за почивка. Предлагаме ти няколко стратегии да постигнеш повече за по-малко време. 
 


Когато времето е ограничено, заложи на максимална интензивност и тренировки на определен интервал.

 
По-добрия подход

Ако не разполагаш с достатъчно време, първото нещо, което трябва да направиш е да забравиш за програмите, които включват тренировки четири, пет или шест дни в седмицата. Те просто не са ти необходими. Напълно възможно е да тренираш, да увеличиш силата и да подобриш резултатите за по-малко време, отколкото този вид програми предлагат.
 
Ако и ти си като повечето фитнес ентусиасти, тренировката ти вероятно включва 5-6 упражнения за горната или долната част на тялото, с 3-5 серии от 8- 12 повторения за всяко упражнение. Максималното време за почивка между сериите е около 2-3 минути и малко по-дълго, ако се заговориш с приятели.


 

Има начин да увеличиш интензивността и ефективността на тренировката си, като направиш няколко промени: Промяна на броя на повторенията във всяка серия, намаляване на времето за почивка между сериите, а също включване на сложни движения или увеличане на размера на тежестите, които вдигаш.
 
Най-лесният начин да впрегнеш тези фактори в действие е като замениш традиционната си тренировка с укрепваща програма за цялото тяло. Едновременното натоварване на горната и долната част на тялото в рамките на една и съща тренировка е ключът към съкращаване на времето в залата на половина.
 
Създай си схема с успоредно извършване на 6-8 упражнения със съпротивление и минимална до никаква почивка между тях. Можеш да изпълняваш всяко упражнение за определен период от време, обикновено 30 секунди или с определен брой повторения, обикновено 8-12.


 

Чрез намаляване на времето за почивка и включването на сложни движения - упражнения, които натоварват няколко мускулни групи – ти увеличаваш интензивността на тренировката и я правиш по-ефективна. По този начин ще гориш калории не само докато си в залата, но и след като излезеш от нея. Изследване, публикувано в European Journal of Applied Physiology през март 2002 г. показва, че при група, подложена на еисокоинтензивно физическо натоварване за кратък период време съвместно в ключени комбинирани упражнения, се наблюдава ускорен метаболизъм в рамките на 38 часа след тренировката.

Приемът на подходящи спортни добавки може допълнително да подобри резултатите ти и да ти помогне да постигнеш набелязаните цели по-бързо и по-ефективно.
 
 
Създай си навици, които ще променят начина ти на живот 
 
След като съкратиш времето, което прекарваш във фитнеса, можеш да продължиш със създаване и усвояване на полезни навици през останалата част от деня. Това ще ти помогне да поддържаш по-здравословен начин на живот и да намериш повече време за любимите си хора и занимания. 
 
Един полезен навик е приготвянето на храна за следващия ден. Това ще ти помогне да се храниш здравословно, да избягваш сандвичите и да се храниш редовно, дори по време на работа. 

Следващото нещо, върху което трябва да се съсредоточиш е здравословния сън и почивка. Това означава изключване на телевизора и на лаптопа вечер преди лягане. 

Набавянето на необходимите витамини, минерали и ценни хранителни вещества също ще ти помогне да поддържаш организма и тялото си в оптимално състояние и да постигнеш целите по-бързо и ефективно.
 
Друг полезен навик е воденето на дневник. Може да ти звучи смешно, но ако записваш всички дейности, които извършваш през деня, стъпка по стъпка, можеш да добиеш реална представа за тези от тях, които са "загуба на време", за да ги промениш или премахнеш напълно от графика си. Ще се изненадаш колко време губиш в проверка на мейли, съобщения, телефонни разговори и Фейсбук.
Реални цели и конкретни действия 
 
След като съкрати времето във фитнеса и оптимизира ежедневните задачи, следващата стъпка е да се определиш целите, които искаш да постигнеш. Формулирай твоите лични и професионални желания, като се увериш, че те са постижими и измерими. Това просто действие ще ти даде фокус и посока. 
 
Разбира се, едно е да определиш целите си и съвсем друго да предприемеш действия. Причината повечето хора да не преминават към действия е, че техните цели или не са точно формулирани, или са невъзможни или не ги вдъхновяват достатъчно. Избери това, което наистина искаш да направиш и вместо да се концентрираш единствено върху дългосрочната цел, опиши всички по-малки задачи, които трябва да изпълниш по пътя към голямата. 


                 
 

В последно време, хората имат по-малко свободно време, отколкото преди. Спортът и движението често остават на заден план, изместени от по-належащи задачи. Ако успееш да управляваш времето в залата и извън нея по-ефективно, ще успееш да поддържаш един здравословен баланс в ежедневието си.
 
 
 
 
Топ продукти за още по-добри резултати по време на тренировка
22
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Споменати продукти
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Колкото и прецизно изработена да е вашата програма, ако не сте яли правилно преди да тренирате и не хапнете както трябва след тренировката, всичките ви усилия ще бъдат напразни и никой суплемент не може да замести добрата храна. Няма да се чувствате във форма – ще бъдете муден, разконцентриран, ще ви липсва сила и не е изключено дори да припаднете. "

Реклама
Copyright © 2007 - 2020 silabg.com