сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Какъв е ефектът от алкохола върху тялото?

Какъв е ефектът от алкохола върху тялото?

Избирате алкохолна напитка с малко калории, за да избегнете натрупването им като мазнини. По този начин се надявате да намалите лошия ефект от алкохола. Но знаете ли, че само 5% от калориите в алкохола се натрупват като мазнини. Ефектът от него е много по-лош от няколко празни калории, за които се притеснявате. Истината е, че:
 
1. Алкохолът оказва въздействие върху количеството мазнини, които тялото изгаря.
 
Проучване на American Journal of Clinical Research сочи че консумацията само на 24 гр алкохол намалява изгарянето на мазнини от тялото с 73%. Когато алкохолът преминава през черния дроб, се получава вторичен продукт наречен ацетат, който е един вид спирачка за горенето на мазнините.
 
2. Повишава апетита
 
Консумацията на алкохолни напитки, включително и вина, води до повишен прием на енергия на едно хранене. До този извод стигат изследвания направени в Дания, при това в сравнение с консумация на която и да е безалкохолна напитка, без ограничение на храната. 
 
3. Намалява нивото на тестостерон и увеличава нивото на кортизол.
 
Нещо повече ефектът е с продължителност от 24 часа. Ако сте сериозни в своите фитнес намерения, знаете че се нуждаете от повече тестостерон и по-малко кортизол т.е точно обратното. Изводът е само един внимавайте с алкохолните напитки, защото влияят на вашите хормоните.
 
4. Намалява усвояването на витамини и минерали.
 
Когато консумирате големи количества алкохол, черният ви дроб е зает да го превръща в ацетат и витамините и минералите, които може би са се обработвали отиват за процеса на пречистване. Алкохолът пречи на повечето витамини и усвояването на хранителните вещества. Той стимулира отделянето на калций и магнезий с урината. Всичко това означава, че организмът няма да се възползва от здравословната храна, която ядете, докато пиете алкохол.

                                   
 
 

5. Намалява синтеза на протеини в мускулни фибри от тип 2.
 
Изграждането на мускули се забавя с 20 и повече процента. Включително в мускулите намалява инсулиноподобния фактор на растежа (GF-I).
 
6. Води до дехидратация
 
Често срещан страничен ефект от алкохолните коктейли е дехидратацията. Алкохолът е диуретик и пречи на процесите на възстановяване. Всички знаем колко е важна водата за мускулите и общото здраве. Нещо повече след прием на алкохол, първото нещо за което се сещате е да пиете кафе, което също е диуретик. За да избегнете дехидратацията, хапнете салата със зеленчуци. 
 
7. Нарушава съня
 
Добрият сън е важен за възстановяването и растежа на мускулите. Без правилна почивка, качването на мускулна маса, ще бъде нарушено. Приемът на алкохол нарушава и пречи на съня.
 
8. Превръща следващия ден в невъзможен за тренировка.
 
Отнема известно време тялото да се почисти от токсините, а също и психически да се настроите за тренировка. Да не споменаваме и факта, че ще се нуждаете от енергия. Затова, ако сте планирали силна тренировка за събота е по-добре да избягвате алкохола в петък.
 
Ефектът от алкохола върху тялото, когато става дума за фитнес и изграждане на мускули е ясен. Определено става дума за нещо повече от излишни калории. Изводът е един: Бъдете умерени! Ако изпивате повече алкохол, това ще ви отдалечи от поставените фитнес цели.
 
 
 
Препоръчани продукти за твоята тренировка
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Депресията се счита за болестта на 21 век!"

Реклама
Copyright © 2007 - 2022 silabg.com