сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Какъв е ефектът от алкохола върху тялото?

Какъв е ефектът от алкохола върху тялото?

Избирате алкохолна напитка с малко калории, за да избегнете натрупването им като мазнини. По този начин се надявате да намалите лошия ефект от алкохола. Но знаете ли, че само 5% от калориите в алкохола се натрупват като мазнини. Ефектът от него е много по-лош от няколко празни калории, за които се притеснявате. Истината е, че:
 
1. Алкохолът оказва въздействие върху количеството мазнини, които тялото изгаря.
 
Проучване на American Journal of Clinical Research сочи че консумацията само на 24 гр алкохол намалява изгарянето на мазнини от тялото с 73%. Когато алкохолът преминава през черния дроб, се получава вторичен продукт наречен ацетат, който е един вид спирачка за горенето на мазнините.
 
2. Повишава апетита
 
Консумацията на алкохолни напитки, включително и вина, води до повишен прием на енергия на едно хранене. До този извод стигат изследвания направени в Дания, при това в сравнение с консумация на която и да е безалкохолна напитка, без ограничение на храната. 
 
3. Намалява нивото на тестостерон и увеличава нивото на кортизол.
 
Нещо повече ефектът е с продължителност от 24 часа. Ако сте сериозни в своите фитнес намерения, знаете че се нуждаете от повече тестостерон и по-малко кортизол т.е точно обратното. Изводът е само един внимавайте с алкохолните напитки, защото влияят на вашите хормоните.
 
4. Намалява усвояването на витамини и минерали.
 
Когато консумирате големи количества алкохол, черният ви дроб е зает да го превръща в ацетат и витамините и минералите, които може би са се обработвали отиват за процеса на пречистване. Алкохолът пречи на повечето витамини и усвояването на хранителните вещества. Той стимулира отделянето на калций и магнезий с урината. Всичко това означава, че организмът няма да се възползва от здравословната храна, която ядете, докато пиете алкохол.


 
 

5. Намалява синтеза на протеини в мускулни фибри от тип 2.
 
Изграждането на мускули се забавя с 20 и повече процента. Включително в мускулите намалява инсулиноподобния фактор на растежа (GF-I).
 
6. Води до дехидратация
 
Често срещан страничен ефект от алкохолните коктейли е дехидратацията. Алкохолът е диуретик и пречи на процесите на възстановяване. Всички знаем колко е важна водата за мускулите и общото здраве. Нещо повече след прием на алкохол, първото нещо за което се сещате е да пиете кафе, което също е диуретик. За да избегнете дехидратацията, хапнете салата със зеленчуци. 
 
7. Нарушава съня
 
Добрият сън е важен за възстановяването и растежа на мускулите. Без правилна почивка, качването на мускулна маса, ще бъде нарушено. Приемът на алкохол нарушава и пречи на съня.
 
8. Превръща следващия ден в невъзможен за тренировка.
 
Отнема известно време тялото да се почисти от токсините, а също и психически да се настроите за тренировка. Да не споменаваме и факта, че ще се нуждаете от енергия. Затова, ако сте планирали силна тренировка за събота е по-добре да избягвате алкохола в петък.
 
Ефектът от алкохола върху тялото, когато става дума за фитнес и изграждане на мускули е ясен. Определено става дума за нещо повече от излишни калории. Изводът е един: Бъдете умерени! Ако изпивате повече алкохол, това ще ви отдалечи от поставените фитнес цели.
 
 
 
Препоръчани продукти за твоята тренировка
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Сред всички странни форми на йогата, практикувани по света (пилатес, бокс, спининг), впечатление прави Антигравитационната йога, където позите се практикуват от провесен от тавана "хамак". Такава тренировка може да ви направи много гъвкав и добре разтегнат, но участниците често се оплакват от особена "йога" миризма, пропита в хамака."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com