сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Протеинът – слухове и факти

Протеинът – слухове и факти

- Само тежко трениращите и напредналите във фитнеса се нуждаят от протеин

Протеинът е най-важната съставка при качването на мускулна маса. Той се състои от аминокиселини и след приема му, те отиват в мускулите, които току- що сте натоварили в тренировката. Но не само те се нуждаят от протеин. Той е необходим за клетките и тъканите, за косата, кожата, хормоните и кръвообръщението. Протеинът пренася по-малките съставки като минералите през тялото и играе важна роля в мускулната контракция. Казано накратко, без протеин тялото ви ще има сериозни проблеми.

 

 

 

 

- Препоръчителният от диетолозите дневен прием на протеин е достатъчен

Те имат предвид посрещане на ежедневните нужди, а не оптимален баланс на хранителните вещества в организма. Препоръките им за 0.8гр. протеин за килограм тегло се базират на това колко тежите. За 90кг. човек това са 80 гр. протеин дневно или приблизително 2.2 хранения. Но вие тренирате и имате известна мускулна маса, затова се нуждаете най-малко от 2.2 гр за килограм тегло – само за да поддържате и запазите това, което вече имате.

Според някои диетолози 2.2 гр за кг тегло е твърде много - те обаче нямат предвид вас, а 80% от случайте, в които обикновените хора се опитват да намалят калориите, като ядат по-малко.  Протеинът има едва 4 калории на грам, което за човек 90кг прави едва 792 калории на ден (за равносметка - един млечен шоколад има средно около 560 калории).

 

 

 

 

- Приемът на повече протеин прави мускулите да изглеждат по-големи

Така е, но това няма да стане без здрави тренировки. Изследване на учените от университета в Тексас откри пряка връзка между количеството аминокиселини в кръвта и количеството синтезиран протеин в мускулите. Нещо повече – приемът на протеин прави мускулите да изглеждат по-големи, намалявайки подкожната мазнина около тях.

 

 

 

 

- Приемът на протеин уврежда бъбреците

Една от причините да се препоръчва сравнително малък прием на протеин е, че според много диетолози, когато той е повече уврежда бъбреците. Последните изследвания обаче сочат, че това просто не е вярно. Амонякът е натурален биопродукт на протеиновия метаболизъм. Тъй като работата на бъбреците е да го изчистят от тялото, според някои диетолози прекомерният прием на протеин би могъл да създаде натрупване на амоняк в тялото, претоварвайки бъбреците.

Изследване доказа, че при прием на 2,3 грама протеин за телесно тегло, бъбреците работят абсолютно нормално. Ако прекомерният прием на протеин бе опасен, учените щяха да поставят горна граница на приема му - да ни предпазят от свръхприем на хранителни вещества, които биха могли да бъдат токсични за тялото.

 

 

 

Като билдери сте по-различни от всеки друг на Земята. Нуждите ви от протеин са огромни, тъй като го използвате за мускулен растеж. Единственият риск от нежелани странични ефекти е, ако седите пред телевизора по цял ден - тогава неизползваният от мускулите протеин ще се превърне в мазнини. Но вие няма да чакате това да стане - ВРЕМЕ Е ЗА ТРЕНИРОВКА!!!

 

СИЛА БГ Тийм

Препоръчани протеинови пудри
139
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2011-04-10 | 01:01:01
phantom
МНОГО ДОБРА СТАТИЯ!БРАВО!
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"В промоционалното изображение на MusclePharm с трите награди на bb.com (за опаковка, бренд и предтренировъчен продукт - Assault), с които се окичи марката през 2012г. бяха забелязани две нови имена - Battle Fuel XT, който навярно е преработена версия на тестостероновия буустър, и продукт, който носи "-ne" и "-core" в името си. Това може да е всичко - аланин, бетаин, глутамин, креатин, защо не л-карнитин? Предполагаме, че много скоро ще научим какво са измайсторили от "марката на атлета"."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com