сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Как да изградим мускулна маса?

Как да изградим мускулна маса?

Много фитнес ентусиасти разчитат на прием на повече въглехидрати, когато желаят да покачат мускулната си маса. Ако искате и вие да увеличите мускулната си маса е необходимо общия прием на калории да е повече от калориите, които изразходвате. Може би наистина най-лесното нещо е да повишите приема на въглехидрати, но това би могло да бъде и грешка.

Когато приемате големи количества въглехидрати, вероятно те наистина ще помогнат да покачите теглото си, и все пак по-голямата част от това ще бъдат подкожни мазнини и вода. Въглехидратите повишават отделянето на инсулин - хормон на панкреаса, който съхранява калориите в повече под формата на мастни депа. Въглехидратите носят със себе си вода, така че те могат лесно да ви направят да изглеждате мек и подут. Вероятно ще станете с няколко килограма по-тежък, но това няма да са мускули.
 
Тайната за увеличаването на обеми в основен период е да се повиши калорийния прием, но да се запази умерено количество на въглехидратите, като се увеличи приема на здравословни мазнини, които се съдържат в зехтина, рибата, маслините, лененото и фъстъченото масло. Те са здравословни, защото вместо да се складират като излишни мазнини, участват в особено важни процеси, тук се включва и растежа на мускулите и в намаляването на мастните депа. Установено е, че те оправят настроението и повишават умствените способности. По безспорен начин е доказано, че тези мазнини защитават мускулите от възпалителни процеси и разграждане.

Затова включвайте в менюто си риба два или три пъти седмично. Препоръчваме и ленено масло под формата на капсули или в течна форма.
 
Здравословните мазнини са отличен източник на калории, защото те запазват мускулите и стимулират растежа им. Давайки на организма си от тези продукти, улеснявате както запазването на мускулната маса, така и покачване ѝ.
 


Накратко в основен период, за изграждане на мускулна маса:
 
1. Поддържайте количеството на въглехидратите в умерени граници.
 
2. Опитайте се да консумирате здравословни мазнини всеки ден. Набавяйте си ги главно от риба, ленено масло, ядки, семена, зехтин, маслини.
 
3. Поддържайте приема на протеини в умерена до висока степен. Приемайте 2.2 гр протеин на килограм телесно тегло дневно. Не е нужно да вземате повече протеин, ако калориите които приемате са достатъчно. Пазете високо протеиновата диета, когато искате да изчиствате излишните мазнини, тогава приема на протеин може да стигне до 3.3 гр за килограм тегло.
Препоръчани продукти за твоята тренировка
97
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"В последните няколко години СИЛА БГ безспорно се утвърди като НОМЕР ЕДНО магазин за хранителни добавки и спортни аксесоари. Бързата и навременна реакция по обработка на поръчките ни спечели много приятели. С времето сайтът се развива и въведохме много подобрения, с които максимално да улесним покупката на продукти."

Реклама
Copyright © 2007 - 2020 silabg.com