сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Какво представлява еректиалната дисфункция?

Какво представлява еректиалната дисфункция?

Перспективите за мъже с еректиална дисфункция, са се подобрили изключително много през първите 11 години на този век – толкова много, че почти всеки пациент в днешно време може да бъде сигурен в завръщането към успешния полов акт. Много от тези мъже чувстват че модерните методи на лечение на това състояние, (известно в миналото като „импотентност”) могат да преобразят живота им.

Какво представлява еректиалната дисфункция?
Първо нека да определим проблема. „ЕД” означава невъзможност да се постигне достатъчно добра ерекция (кръвонапълване на половия член), за да се достигне до задоволителен полов акт. Някои от страдащите не могат да постигнат дори полу-еректирало състояние. Други достигат до минимално кръвонапълване, което е недостатъчно за проникване. Трети достигат до проникването, но изпитват невъзможност да задържат ерекцията за по-продължителен период от време.

Как настъпва еректиалната дисфункция?
„ЕД” е често срещано състояние, и настъпва поради ред причини в различна възраст.
Тийнейджъри и млади мъже.При младите мъже  най-често срещаната причина е превъзбуждането – практически това означава прекалено голямо вълнение от предстоящия полов акт, заради риска от забременяване на партньорката или от факта, че трябва да ползват презерватив.
Много мъже в тази възрастова група споделят, че не могат да достигнат до ерекция, когато ползват презерватив, защото докато се опитват да го поставят губят емоцията от секса.

Хората на средна възраст.
Често срещана причина в тази възраст е претоварването в работата, емоционалния и физически стрес, вина (често пъти еректиалната дисфункция настъпва при овдовяли мъже, които се опитват да формират нова сексуална връзка). Има и няколко причини свързани с диабета.Хора в зряла възраст.
При тази възрастова група „ЕД” става все по-често срещано явление с увеличаването на възрастта. Въпреки това, статистическите данни сочат, че 70 на 100 от 70-годишните са сексуално потентни.
Очевидно е, че в тази голяма група на подобни случаи проблема е налице в следствие на намаляване на правилното кръвообращение и нарушение в кръвоносните съдове, които носят кръв към пениса.

Проучване, направено през 2007 година показва, че при хора които имат на лице – „ЕД” – също може да имат и проблеми с артериите, мозъка и сърцето.
През октомври 2008 година един от водещите секс експерти Др. Джефри Хакет казва в „Британския Медицински Журнал”: „Еректиалната дисфункция е признак на заболяване на кръвоносната система в малките артерии и възниква средно около 2 години предшествайки инсулт или инфаркт”.

Това в никакъв случай не означава, че ако имате ерктиална дисфункция непременно ще получите и като бонус инфаркт или инсулт.

Означава, че ако имате този проблем е необходимо и препоръчително да вземете мерки и да се погрижите за превенция от инсулт или сърдечен удар.

Може да направите това като следите и поддържате ниско ниво на холестерол и кръвно налягане, движите се и правите редовно упражнения. Също така избягвайте пушенето.

Какво всъщност е ерекция?
Хормони, нерви и кръвоносни съдове трябва да работят пълноценно и в екип за да може човек да постигне ерекция.

Ерекция е налице когато кръвоносните съдове в пениса се изпълнят с кръв и тя остане там, правейки го твърд. Обикновено настъпва когато мъжете си мислят за секс или пенисът е стимулиран, или двете. В резултат на това от Централната нервна система се изпраща сигнал до генеталите. Този сигнал кара кръвоносните съдове, снабдяващи пениса да се отворят. Кръвта навлиза в тях и органът се издува като балон. Клапанов механизъм в основата на пениса спира кръвта да се връща обратно, докато сексуалния акт не приключи. Както сами виждате получаването на ерекция е комплексен процес. И много лесно нещо може да се обърка и да попречи на мъжа да достигне до състояние на ерекция. Подобни фактори са – умората, притеснението, прекалено много алкохол, заболяване на кръвоносните съдове. Никотина е известен със свойството си да намалява кръвоснабдяването в периферните кръвоносни съдове, това е една от причините еректиалната дисфункция да се среща по-често при пушачи. Но много често няма нищо нередно с здравето на човек който заболява от еректиална дисфункция.
При много от страдащите от това състояние се оказва, че проблема е не физически а психически.Различни видове психически състояния водещо до „ЕД”.
-    когато не може да се постигне добра ерекция с мастурбация
-    изнервяне – особено относно представянето в леглото
-    вина – особено ако се опитвате да преспите с чужда жена.
-    Проблеми във връзката – особено ако партньорката ви е омръзнала.
-    Гей - латентност – ако сте неосъзнат хомосексуалист, който се опитва да спи с жени.
-    Депресия
-    Психическа преумора

В много от случаите „ЕД” се дължи на комбинацията от психически и физически проблеми.

Какви физически проблеми могат да доведат до еректиална дисфункция?
 -   високо кръвно налягане
-    атрофия на кръвоносните съдове
-    диабет
-    тютюнопушене
-    злоупотреба с алкохол
-    като страничен ефект от някои лекарства (особено от такива за високо кръвно налягане и антидепресанти)
-    употреба на наркотични вещества (например кокаин)
-    заболяване на нервната система
-    гръбначно-мозъчна травма
-    операция на простата
-    хормонални проблеми например завишени нива на хормона пролактин – произвеждан от хипофизната жлеза.

Какво да направя ако имам проблеми с потентността ?

Ако имате затруднения в постигането и задържането на ерекция, потърсете помощ. Недейте да страдате в мълчание – както толкова много мъже по света. Също така не крийте състоянието си от вашия партньор. Много мъже правят тази грешка и най-често резултатът е, че партньорката решава, че вече не привлича физически мъжа до себе си или „той не ме обича вече”.
Първото нещо което трябва да направите е да се консултирате с личния си лекар.

Моля ви не правете подобни глупави неща – те няма да доведат до нищо добро.
-    да се запишете в клиника, която ви иска 1000лв депозит.
-    Да отидете на проститутка, за да видите дали тя няма да се справи с проблема
-    Да решите, че с живота ви е свършено.

Какво ще ми помогне?
Различните хранителни добавки, които ще ви помогнат да си върнете ерекцията и да поддържате сексуалния си живот активен, придобиват все по голяма популярност през последните няколко години. Те не работят за всеки но вършат работа за повечето потребители. Също така голямото разнообразие означава, че ако определен продукт не работи си струва да се опита и друг.

Ето и нашите предложения:
1.   USP Labs Pink Magic
2.   Horny Goat Weed
3.   Scitec Testopump
4.   Л-Аргинин
5.   Tribulus Terrestris (Бабини зъби)
6.   Natural Pharm ТТТ
7.   PrimaForce Yohimbe HCl
8.   Витамин Е
9.   Цинк
10. Селен
11. PrimaForce D-Aspartic Acid
Продукти за подобряване на сексуалната функция
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2012-02-03 | 10:59:24
Команчи
Супер... много е важно да се знаят тези неща. Защото, ако и секса не е качествен тогава от мускули полза няма. За цигарите мога да гарантирам от личния си опит, че наистина вредят на ерекцията. Алкохола... там положението е относително. Интересен материал.
2012-02-02 | 18:53:32
Strelok
Колеги, дайте отзиви. Доволни ли сте от някой продукт.
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Техниките на дишане при тренировка ще ви дадат енергия по време на периода на напрежение"

Реклама
Copyright © 2007 - 2020 silabg.com