сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Интервю с Кубрат Пулев - Част 2

Интервю с Кубрат Пулев - Част 2

Към Част 1

“Храната прави борбата!”. Кои храни те превръщат в машина за бой, каква е диетата ти?

Аз нямам определена диета. Мисля, че всеки човек трябва сам да усети своя организъм. Хората сме като колите – всяка ползва различно гориво и различно гориво и влияяе добре. Определено има общоприети храни, които са вредни, и които са полезни.  Вредните са, като цяло, всичко пържено – пържените картофи определено трябва да ги забрави всеки един човек, няма значение дали е спортист, или не. Да набляга на печено, на варено.

На някои хора им трябва повече месо, на други не – това зависи според кръвната група, всеки може да погледне и да види какво му иска организма и какво му е нужно. Аз нямам кой знае каква строга диета – гледам да ям качествени храни, направени хубаво, от майстор, за да мога да ям нещо качествено, а не да са престоели, претопляни и така нататък.

 

Спазваш ли диета според кръвната група?

Да. Аз съм кръвна група А1-положителна, която по принцип се води вегетарианска. Действително аз си усещам, че самият организъм не изисква от мен да ям много месо. Ям месо, защото това ме наяжда и защото е много хранително и дава много протеин – на всеки един професионален спортист това е много необходимо. Също обичам много и хляб – макар на някои да им се струва, че това е вредно, на мен ми е много полезен, много го харесвам, и щом организмът ми го иска, аз му го давам. Хлябът и тестените изделия ми дават енергия и се чувствам добре.
 

Човек трябва да слуша тялото си.

Точно така! Много е важно да слуша тялото си. Казват “трябва да пиеш много вода”. Необходимата вода организмът ти я иска. Може да му дадеш повече, защото водата е полезна – дори по време на тренировка, не е като системата от комунизма – “най-рано един час след тренировка можеш да пиеш малко вода”. Това е голяма глупост, защото водата по време на тренировка те чисти и ти подобрява състоянието на организма, ободрява те, подобрява оросяването на мозъка и мисленето. Понякога правя 2-3 тренировки без вода, и като направя тренировка и пийна вода по малко, просто се чувствам по друг начин, ободрява и дава нови сили, възстановява по-бързо.

 

Водата е живот – не е случайно това изказване.

Да, но не трябва да се прекалява – не може, понеже си жаден, да отидеш и да се нальокаш, да ти се издуе корема. Това натоварва сърцето. Но по-често и по малко мисля, че е много правилно. 
 

Кои хранителни добавки ползваш за възстановяване?

В моя спорт няма състезание, в което да не те проверяват за допинг. Като играя за титли ме проверяват преди мача и след мача, когато си пожелаят. След мача, веднага щом сляза по стълбичката ме чака човек, с когото трябва да отида да дам допинг проба. А преди мача дори са ми взимали кръв, идвали са в нас от Германия няколко пъти, даже съм давал допинг проба в ресторант тук в България, и така, защото по закон ми се обаждат и трябва да дам, няма как. Но това не ме притеснява, защото аз никога не съм ползвал някакви забранени медикаменти. Взимам обикновени добавки, защото професионалният спорт – това е стрес за организма, доста голямо натоварване за един обикновен човек.С едно обикновено ядене не можеш да набавиш нещата, които са ти необходими, за да можеш да възстановиш след тежки тренировки. Затова взимам аминокиселини, което храни мускула, протеин, л-карнитин за чистене на мазнините – обикновени неща. Никога не съм държал на марка или продукт, имам един доктор, който доста добре е запознат с нещата, той ми препоръчва и ги взимам.
 

На кои марки разчиташ за спортната си екипировка?

Аз съм ограничен в една марка – ADIDAS, защото те са ми спонсори - на моя клуб и на мен самия, и няма как да ползвам друга. Но Mizuno също е много добра марка за екипировка – японска.
 

Какви лишения ти коства твоята кариера?

С течение на времето свикваш, но лишения има постоянно. Правиш компромиси с живота си, с празници, с абсолютно всичко. Когато се подготвям за мач няма празници, няма рождени дни, няма именни дни, няма Нова година, Коледа, Великден. Всеки Божи ден аз тренирам. Отделно, все пак боксът е спорт на удари и всичките тия удари ти влияят рано или късно. Освен това се ангажираш само с този спорт – ако един човек реши да прави нещо друго, просто не става. Каквото и да хванеш, не си ли отдаден само на това нещо, няма как – защото е изключително трудно и трябва да се отдадеш изцяло, за да бъдеш истински професионалист.

 

Какво трябва да знаеш един начинаещ, който иска да се захване с бокса?

Трябва да знае, че няма място за лигавене, че боксът е за истински мъже. Ако той мисли, че той е такъв, може да се захване, но ако мисли, че не е – изобщо да не опитва. Това е основното.
 

Кой е по-страшен, като се ядоса – Андрея или братята Кличко?

Ами, за братята Кличко не знам, но Андрея е доста страшна. Може да изкара всеки човек извън нерви. Дори аз, който съм толкова балансиран, от време на време ме изкарва и мен извън нерви. Определено е човек, който може да ме нервира много бързо. Тя това го владее отлично. 

 

Ще извървиш ли пътя до първото място в света? Готвиш ли се за световна титла?

Мисля, че всеки един мач, всяка една тренировка и всеки ден, прекаран с бокса, ми е подготовката за световна титла. Надявам се един ден да играя и да я спечеля. От там нататък всичко е шанс, време и късмет.
 

Смяташ ли, че си победил страха за цял живот?

Не. Страхът не е нужно да го побеждаваш – мисля, че е необходима част от всеки един човек, за да може да ти даде необходимия баланс. Страхът неслучайно е даден на човека – той е нужен. Но аз мисля, че в бокса не ме притеснява никой. Не виждам някой кой-знае колко по-добър от мен. Дори братята Кличко не ме притесняват и един ден ще им създам доста проблеми, когато стигна до мач с някой от тях.

 

Какво ще посъветваш и пожелаеш на читателите на Сила БГ?

Ще им пожелая да са живи и здрави и има една приказка – “Ако искаш да промениш другите, първо промени себе си”. Това е най-трудното и всеки един човек, който се е хванал със спорта, е 100% на прав път – дори любителски да го тренира, е на прав път и постъпва много правилно. Всеки един от тях трябва да е уверен в силите си и да вярва, че може – няма нещо, което не може да се постигне!Благодарим ти за прекрасното интервю, шампионе! Не забравяйте да посетите профила на Кубрат Пулев във Facebook и да го подкрепите. 

Сила БГ Тийм
Препоръчани хранителни добавки за бойци
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2012-06-22 | 00:54:21
Христо Димов
Страхотно интервю ! Въпросите са супер и отговорите още повече !
Успех и много здраве на Кубрат и дано някой ден ни зарадва и със световната титла :)
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Взимането на една по-дълга почивка (в рамките на 1 седмица) след 9-12 седмици тежки тренировки, е нов метод на растеж, който набира огромна популярност в САЩ. Той е не само много ползотворен за мускулния растеж, но и за оптимизиране нивата на редица анаболни и други хормони в организма (тестостерон, растежен хормон, инсулино-растежен фактор, кортизол)."

Реклама
Copyright © 2007 - 2021 silabg.com